Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

09.05.2023 12:28

Всеукраїнська виставка «Незламний, нескорений козацький дух українського народу» в Южненській громаді

645a12780c2eb__КАНИВЕЦЬ.jpg

З 5 по 8 травня 2023 року, в рамках Всеукраїнської історичної пересувної філателістичної виставки «Незламний, нескорений козацький дух українського народу», Южненську  громаду відвідав відомий в Україні філателіст, член Київського товариства Асоціації філателістів України, член Асоціації випускників юридичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка,  громадсько-мистецький діяч України, представник Черкаського земляцтва міста Києва «Шевченків край»  - ініціатор Всеукраїнської виставки Олександр Канівець. 
Ідея про започаткування такої виставки-естафети прийшла до пана Олександра після повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на українську землю. До цього він вже мав досвід проведення аналогічних заходів на міжнародному, всеукраїнському та міському рівнях. Тож, володів інформацією про визначні пам’ятки у містах України, які й зайняли місце на символічних конвертах та листівках. Проведення такої виставки-естафети стало унікальною можливістю показати всім велич та єдність українського народу.
Подорожуючи, Олександр Канівець показує, що наша країна неподільна, а разом ми незламний духом народ, який здатен творити дива. Також він представляє тематичну колекцію листівок, конвертів і марок, аби показати унікальність наших міст і сіл, духовну міць українців і єдність держави.  Під час своєї подорожі колекціонер продовжує доповнювати свою тематичну колекцію, створюючи нові авторські конверти, присвячені пам’ятним знакам на честь видатних подій та діячів української нації. 
Перебуваючи в Южненській громаді, О.Канівець спільно з працівниками управління культури, спорту та молодіжної політики та відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю виготовив і «погасив» поштові конверти та марки. (Спецпогашення — це погашення спеціальним поштовим штемпелем поштових конвертів та марок, випущених з нагоди великих та пам'ятних подій). У відділенні «Укрпошти» погасили конверти з зображенням пам’ятного знаку Захисникам незалежності України, який розташований в місті Южному, на честь захисників України, які героїчно загинули захищаючи нашу незалежну самостійну державу в російсько-українській війні та Кованої скульптури «Тризуб» в парку кованих скульптур.
Варто зазначити, що проведений захід займе своє гідне місце у книзі, яку Олександр Канівець планує видати наприкінці своєї подорожі.
Сили та енергії прямувати до кожного міста Олександру додає спілкування з людьми, справжніми патріотами, які об’єднані в єдиному прагненні якнайшвидшої перемоги.
– Україну треба показати, як єдине ціле, безперервно, а саме – велич України та українського народу. Навколо нашої країни зараз крутиться весь світ і Україна – це майбутнє Європи, мир в Європі та у всьому світі. Тому проведення експедиції-виставки «Незламний, нескорений козацький дух українського народу» – це найвищий пілотаж мистецького фронту України, – підкреслив О.Канівець. 
Наостанок Олександр побажав українцям мати силу волі, бути мужніми, не зупинятись на досягнутому, постійно удосконалювати свої навички та бути взірцем для оточуючих. А конверти і листівки займуть гідне місце й у Южненському міському музеї.
 

конв11.jpg конв22.jpg