Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

Туризм

6645c9c660e56__3ahxfux5mpnmsffudxlw.jpg

Туристичні об'єкти та локації громади

Сквер «Маленька Грузія»

Сквер відкритий у 2017 році, на честь міста-побратима Кобулеті. В дизайні використано грузинські національні символи: амфори для вина, виноградна лоза, імітація гірської місцевості.

Знаходиться на перехресті вулиці Приморської та проспекту Гр. Десанту

Адреса найближчого укриття: Приморська 19, ПРУ

Сквер «Білоруський дворик»

Сквер відкрито у 2017 році на той час, на честь міста-побратима Могилев. Майданчик оформлено цікавими характерними для Білорусі скульптурами: селянський віз, зубр, лелече гніздо.У зв’язку із пособництвом білорусі, в тому числі й адміністрації міста Могилева, російській військові агресії проти України, договір про співпрацю з Могилевом розірвано. Сквер присвячено білоруським добровольцям, які воюють за незалежність України.

Знаходиться на проспекті Гр. Десанту

Адреса найближчого укриття: Хіміків 14, ПРУ

Сквер «Китайський сад»

Сквер відкрито у 2018 році, як свідчення співпраці міст-побратимів Южного і Панчжоу. Дизайн скверу виконано із використанням символічного для Китаю червоного кольору та магічного образу дракона. Оригінального вигляду додає конструкція у вигляді дерев’яного містка. 2021 року на цьому майданчику встановлено скульптуру у вигляді дерева гінкго, подаровану Южному китайським містом-побратимом.

Знаходиться на перехресті проспекту Гр. Десанту та вулиці Хіміків

Адреса найближчого укриття: Хіміків 14, ПРУ

Сквер «Турецький сквер»

Відкриття відбулося у 2018 році, у присутності делегації турецького міста-побратима Кемер. В дизайні локації використано багато каміння, що перегукується із історією міста Кемера. Встановлено також цікаві конструкції національних турецьких амфор. Привертають увагу величні скульптури, які імітують Скелі Каппадокії.

Знаходиться по вулиці Будівельників.

Адреса найближчого укриття: Приморська 19, ПРУ

Сквер «Болгарський»

Відкритий у 2022 році, на честь двох болгарських міст-побратимів Южного Каварни та Димитровграда. Територія благоустроєна вишуканою альтанкою, із символічних для Болгарії троянд, утворено гарний тунель. В оформленні скверу використані великі конструкції у вигляді літер кирилиці на честь її творців Кирила і Мефодія.

Знаходиться по вулиці Приморській.

Адреса напайближчого укриття: Гр. Десанта 10, ПРУ

Сквер «Надія»

Історичний куточок, створений руками самих працівників Палацу культури «Дружба» у 1990-ті роки . Сквер засаджений декоративними рослинами, нетрадиційними для нашої місцевості, серед яких дивовижна павловнія й казкові райські яблуні. Завдяки різноманітній рослинності майданчик сприймається як ботанічний сад. Територія викладена фігурними візерунками плитки, і цей факт має свою історію.

Знаходиться на Площі Перемоги, біля ПК «Дружба»

Адреса найближчого укриття: ПК «Дружба»

Сквер кованих скульптур

Заснований у 2010 році під час проведення фестивалю українського народного мистецтва “Україна, Йой!”. Коваль - фест проводився щорічно з 2010 року до 2017. В парку кованих скульптур знаходяться атр — об’єкти:

- Арка:” Веселка від моря до степу”;

- Клумба “Квіти Незалежності “;

- Арт парасоля “Мистецтво”;

- Тризуб;

- Шафа “Книжкова круговерть”;

- Сонячний годинник “Мапа України”;

- Дерево пешопрохідників

 - “Яблуня”

Знаходиться по вул. Шевченка

Адреса найближчого укриття: ПК «Дружба»

Сквер ім. Т. Г. Шевченка

Відкритий у 2014 році, центр площі прикрашає бюст Т.Г.Шевченка, невеличкий фонтан, та тематична альтанка в національному стилі.

Знаходиться по вул. Шевченка

Адреса найближчого укриття: Шевченка 7, ПРУ

Приморський парк та набережна

Відкритий у 2015році, розташований в безпосередній близькості від пляжу.  Гарний, атмосферний, затишний і доглянутий парк з фонтаном. По всьому парку квіти, альтанки та лавочки. З парку відкривається приголомшливий вид на море.

Знаходиться: вулиця Приморська 13

Адреса найближчого укриття: Приморська 19, ПРУ

Площа Перемоги

Відкрита у 2004 році, побудована Одеським припортовим заводом, прикрашена комплексом фонтанів «Парад планет».

Знаходиться на площі Перемоги.

Адреса найближчого укриття: Миру 16, ПРУ

Проспект Миру

Відкритий у 2020 році, розділений на 3 частини, прикрашений  серією різноманітних фонтанів та колонадою. Широка частина проспекту посередині – тільки для пішоходів, дві інші – автомобільні дороги, кожна з одностороннім рухом.

Знаходиться на проспекті Миру

Адреса найближчого укриття: Миру 22, ПРУ

Спортивно-оздоровчий комплекс «Олімп»

Фізкультурно-спортивний комплекс Одеського припортового заводу є базою підготовки та проведення офіційних змагань чемпіонів України чоловічої баскетбольної і жіночої волейбольної команд заводського клубу «Хімік». Комплекс сертифікований для проведення офіційних міжнародних змагань з багатьох видів спорту. Застосування арочних металевих конструкцій дозволило надати будівлі неповторний, що запам'ятовується вигляд, а також отримати 72-метровий безопорний проліт головної арени комплексу.

Знаходиться за адресою:  Площа Перемоги 2, 0634930696

Адреса найближчого укриття: Спортивно-оздоровчий комплекс «Олімп»

Оздоровчо-спортивний комплекс «Портовик»

Розташований на березі Чорного моря, поєднує під одним дахом спальний, лікувальний, спортивний корпус, їдальню та бар. Чудова інфраструктура СП «Портовик» дозволяє поєднати відпочинок, лікування, заняття спортом, ділові зустрічі, відзначити урочисті події.

Знаходиться по вулиці Приморській 1,  (04842)22007

Адреса найближчого укриття: Будівельників 3, ПРУ

«Міський палац культури «Дружба»

Заклад відкрив свої двері першим відвідувачам в далекому 1988 році, став сердцем культурного життя міста та місцем проведення найважливіших та найурочистіших заходів громади. В продовж року, в стінах палацу проходе близько 200 заходів.

Знаходиться на Площі Перемоги 1, (04842)20360

Адреса найближчого укриття: ПК «Дружба»

«Музей міста Южного»

Музей міста Южне - місце, в якому зберігається історія населеного пункту не лише з часів його існування. В музеї є три експозиційні кімнати: "Українська світлиця", "Історія Южного з першого кілочка та сучасність". Кімната сучасності виглядає сумно, бо в ній - артефакти війни.

Знаходиться за адресою:  Площа Перемоги 1, (04842)31860

Адреса найближчого укриття: ПК «Дружба»

«Южненська художня галерея»

Южнеська міська художня галерея - це один із перших в місті арт-просторів який збирає велику кількість поціновувачів образотворчого мистецтва.

Знаходиться по вулиці Шевченка 7, (04842)21020

Адреса найближчого укриття: Шевченка 7, ПРУ

Поділитись