Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

20.01.2023 12:07

Шановні мешканці Южненської громади ! 22 січня наша держава – наша рідна Україна, святкує одне з найважливіших національних свят – День Соборності України.

63ca686c154ef__день-соборн-карт.jpg

В цей день - 22 січня, більше ніж сто років тому,  в Україні відбулись дві рівнозначні за вагою події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки й Акт Злуки українських земель.

Створення єдиної соборної Української держави - це знакова подія для нашого народу, який віками мріяв об'єднатися, щоб жити у власній, вільній, неподільній країні, розбудовувати і зміцнювати її, примножувати її блага та духовні багатства.

Але 24 лютого 2022 року путін почав повномасштабну війну проти України. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.  Тому українці змушені зі зброєю в руках знову відстоювати цілісність і незалежність нашої батьківщини. Адже цілісна Україна – це повернення окупованих Криму, Донеччини та Луганщини, інших окупованих територій. Бо Україна – соборна і неподільна. Ми вертаємо  своє. Тож Соборність – мета нашої перемоги !

Пам’ятаймо про незліченні жертви російсько-української війни, пам’ятаємо всіх наших земляків, які загинули за незалежність та соборність нашої держави.

З нагоди Дня Соборності України бажаємо всім нашим мешканцям та всім українцям миру і скорішої Перемоги, непохитної віри у власні сили, у Збройні сили України,  у гідне майбутнє нашої держави та громади. Ми вистоїмо та обов’язково переможемо, адже разом сильніші ! Слава нашій Україні!

 

Южненський міський голова Володимир НОВАЦЬКИЙ