Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

28/08/2023

Рішення міської ради від 23.08.2023 № 1441-VIIІ «Про демонтаж/вилучення з публічного простору символів комуністичного тоталітарного режиму на пам’ятному знаку «Захисникам Вітчизни», а саме: п’ятикутної зірки та георгіївської стрічки»

Враховуючи наявність символів тоталітарного режиму на пам’ятному знакі, беручи до уваги Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», керуючись п. 5 ст. 5 Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», ст. п. 23 ч. 1 ст. 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Южненська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Демонтувати/вилучити з публічного простору символи комуністичного тоталітарного режиму на пам’ятному знаку «Захисникам Вітчизни», а саме: п’ятикутну зірку та георгіївську стрічку.
2. Комунальному підприємству «Екосервіс» здійснити заходи щодо виконання п. 1 даного рішення.
3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку, цивільної оборони та ЗМІ (Щамбура Д.В.).


Южненський міський голова                           Володимир НОВАЦЬКИЙ


 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення