Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

01/08/2023

Рішення міської ради від 27.07.2023 № 1424-VIIІ «Про затвердження Порядку та нормативу відрахувань до місцевого бюджету частини чистого прибутку (доходу) підприємствами, що належать до комунальної власності Южненської міської територіальної громади Одеського району Одеської області, на 2024 рік»

З метою поповнення доходної частини місцевого бюджету, затвердження Порядку та нормативу відрахувань частини чистого прибутку (доходу), отриманого за результатами господарської діяльності в 2023 році підприємствами, що належать до комунальної власності Южненської міської територіальної громади Одеського району Одеської області, керуючись п.12.3 ст.12 Податкового кодексу України, п.35 ст.64 Бюджетного кодексу України, п.п.29 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Южненська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Порядок та норматив відрахувань частини чистого прибутку (доходу) для підприємств комунальної власності Южненської міської територіальної громади Одеського району Одеської області, яка підлягає зарахуванню до місцевого бюджету (додається).
2. Дане рішення набуває чинності з 01 січня 2024 року.
3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань управління комунальною власністю, житлово-комунального господарства, будівництва та транспорту (Віталій РОЗМЕРІЦА).

Южненський міський голова                           Володимир НОВАЦЬКИЙ

 

 

Додаток
до рішення Южненської міської ради
від 27.07.2023 № 1424 - VІІІ


Порядок та норматив відрахувань частини чистого прибутку (доходу) для підприємств комунальної власності Южненської міської територіальної 
громади Одеського району Одеської області, яка підлягає
 зарахуванню до місцевого бюджету 


1. Даний Порядок і норматив регламентують здійснення відрахування до загального фонду місцевого бюджету частини чистого прибутку (доходу) комунальними підприємствами, за результатами фінансово-господарської діяльності.
2. Відрахування частини чистого прибутку (доходу) до загального фонду місцевого бюджету за результатами фінансово-господарської діяльності провадяться комунальними підприємствами у розмірі 5 (п’ять) % чистого прибутку (доходу).
3. Підприємства комунальної власності здійснюють відрахування до місцевого бюджету частини чистого прибутку (доходу) наростаючим підсумком щоквартально відповідно до результатів фінансово-господарської діяльності у 2024 році у строки, встановлені для сплати податку на прибуток підприємств.
4. Частина чистого прибутку (доходу), що відраховується до місцевого бюджету за відповідний період, визначається виходячи з обсягу чистого прибутку (доходу), розрахованого згідно з положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку та розмірів відрахувань чистого прибутку (доходу), зазначених у п.2 цього Порядку.
5. Частина чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до місцевого бюджету, визначається комунальними підприємствами відповідно до форми розрахунку, затвердженої Наказом Міністерства фінансів України, та відображається у декларації з податку на прибуток підприємства. Розрахунок частини чистого прибутку (доходу) подається до органу Державної податкової служби у строк, передбачений для подання декларації з податку на прибуток.
6. Сплачена підприємствами комунальної власності відповідно до цього Порядку частина чистого прибутку (доходу) зараховується до загального фонду місцевого бюджету.

Южненський міський голова                          Володимир НОВАЦЬКИЙ


 

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення