Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

27.12.2023 15:08

УВАГА! Інформація для водокористувачів!

658c220d554ef__fb-xfb.png

Нагадуємо про необхідність подання Звіту про використання води за формою № 2ТП-водгосп (річна) за 2023 рік водокористувачами, які здійснюють забір та використання води у межах Южненської територіальної громади (далі – Звіт).

         Відповідно до «Порядку ведення державного обліку водокористування», затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України №78 від 16.03.2015 року водокористувачі підлягають державному обліку водокористування шляхом  подання звітності про використання води за формою 2ТП-водгосп (річна).Подача Звіту є обов’язковою для водокористувачів, які здійснюють діяльність, пов’язану із забором та/або використанням води, скиданням зворотних (стічних) вод та забруднюючих речовин в обсязі від 5 м3/добу та відповідно до критеріїв, визначених у пункті 1.5 Порядку. Звітним періодом є календарний рік. Водокористувачі не пізніше 01 лютого наступного за звітним року подають Звіти до організацій, що належать до сфери управління Держводагентства.

       У разі припинення діяльності або недосягнення критеріїв, визначених у пункті 1.5 Порядку щодо подачі звітності про використання води (у тому числі при заборі та/або використанні води в обсязі менше 5 м3/добу), водокористувачу необхідно надати інформацію ВП «Причорноморський ЦВРҐ» (написавши листа на E-mail: vp-buvr@ukr.net), про припинення подання Звіту або призупинення подачі Звіту до досягнення критеріїв, визначених у пункті 1.5 Порядку.

       Згідно з пунктом 1.3 Порядку подання водокористувачами Звітів здійснюється в електронній формі через Портал електронних послуг Державного агентства водних ресурсів України (https://e-services.davr.gov.ua) або Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Портал Дія» (https://diia.gov.ua). Ознайомитися з інструкцією щодо заповнення Звіту Ви можете на головній сторінці Порталу електронних послуг Держводагентства України у розділі «Корисні посилання – Інструкція водокористувача – Подання звіту про водокористування (2-ТП)» за посиланням:  https://e-services.davr.gov.ua/site/view-article?id=1

       Відповідно до статті 55 Водного кодексу України неподання або несвоєчасне подання Звіту є порушенням умов спеціального водокористування та охорони вод і підставою для здійснення заходів реагування та контролю центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони і раціонального використання вод та відтворення водних ресурсів та анулювання дозволу на спеціальне водокористування.

       Приклад листа, щодо припинення або призупинення подання Звіту про використання води, можливо отримати у відділі екології Управління архітектури та містобудування Южненської міської ради за адресою: м. Южне, пр. Григорівського десанту,18, каб.203, тел: (04842) 3-30 -56.