Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

14.11.2023 12:36

Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

65534ddfbad75__IMG-3376b16b0b04b88cfe6b5a0fbaa440fd-V.jpg

13 листопада 2023 року Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» завітала з робочим візитом до Южненської міської територіальної громади Одеського району Одеської області для проведення фокус – групового дослідження в рамках  проєкту «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». 
         Захід розпочався хвилиною мовчання на знак вшанування пам'яті загиблих захисників та захисниць України.
         До заходу долучились від представників органу місцевого самоврядування – посадові особи  управління соціальної політики Южненської міської ради, управління архітектури та містобудування Южненської міської ради, а також  представники громадських організацій, особи з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи.
         Під час заходу відбулась презентація вищеназваного проєкту, обговорено ряд важливих питань, серед яких, побудова  ефективної комунікації з представниками громадянського суспільства та їх об’єднаннями, а також органами влади, активізація роботи громадських організацій та ініціатив, безбар'єрне середовище в громаді, засоби інтеграції внутрішньо переміщених осіб в громаду та інше.
        Були розглянуті різні способи залучення мешканців громади до процесів прийняття рішень, в основному шляхом створення консультативно-дорадчого органу, громадських слухань, обговорення, петиції, участі в управлінні бюджетом і т.д.
      Дійшли висновку, що до процесів прийняття управлінських рішень необхідно залучати різні групи населення громади: осіб з інвалідністю, жінок, внутрішньо переміщених осіб, молодь, активних та небайдужих громадян.
        З метою застосування способів та механізмів залучення для ОМС та громадського сектору є необхідність проведення правоосвітньої та роз’яснювальної роботи.
        Висловлюємо подяку Всеукраїнській громадській організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» та Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». 
       Задля подальшого розвитку партнерства влади та громадськості виражаємо намір рухатися в бік активізації залучення мешканців громади до прийняття ефективних владних рішень на місцевому рівні.
 

IMG-22251f181f02210304b95c81cf71fda0-V.jpg