Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

09.11.2023 15:35

Розмір плати за абонентське обслуговування на послугу з управління побутовими відходами

default-for-import.jpg

ЮЖНЕНСЬКЕ МІСЬКЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЮЖТРАНС» інформує про розмір плати за абонентське обслуговування наказом директора ЮМКП «ЮЖТРАНС» № 75 від 27.10.2023 р. «Про встановлення розміру плати за абонентське обслуговування з надання послуг з управління побутовими відходами» затверджено розмір плати за абонентське обслуговування з 01.01.2024 року.

Відповідно до вищезазначеного Наказу, розмір плати за абонентське обслуговування для абонентів за індивідуальними договорами становить:

2,00 грн. – розмір плати за абонентське обслуговування в місяць для абонентів (один особовий рахунок) багатоквартирних будинків та приватного сектору, з ПДВ;

10,50 грн. – розмір плати за абонентське обслуговування в місяць для абонентів за безконтейнерною системою (нормою), з ПДВ;

16,40 грн. – розмір плати за абонентське обслуговування в місяць для абонентів за контейнерною системою, з ПДВ;

Згідно з вимогами Закону України від 09.11.2017 № 2189-VІІІ «Про житлово-комунальні послуги» (далі — Закон № 2189), споживачами, які отримують послуги з управління побутовими відходами, оплачується плата за абонентське обслуговування.

У розумінні статті 1 Закону № 2189, плата за абонентське обслуговування – платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальних послуг (далі – індивідуальний договір) або за індивідуальним договором з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг (далі – індивідуальний договір з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем) (крім послуг з постачання та розподілу природного газу і з постачання та розподілу електричної енергії), що включає витрати виконавця, пов’язані з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами, нарахуванням та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку води і теплової енергії (у разі їх наявності у будівлі споживача), крім випадків, визначених цим Законом, а також за виконання інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами (крім обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води). Плата за абонентське обслуговування нараховується у фіксованому розмірі на один особовий рахунок, незалежно від кількості мешканців у квартирі.