Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

27.10.2023 13:25

Відбулося чергове засідання Южненської міської ради VIII скликання

653b90407cb5b__395410301_632324152393980_3685622876784411347_n.jpg

Вчора, 26 жовтня, відбулося чергове засідання Южненської міської ради VIII скликання. Зібралися 16 депутатів та міський голова Володимир Новацький, забезпечивши кворум.

На початку засідання міський голова з метою відзначення військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність українському народові і військовій присязі, зразкове виконання військового обов’язку в умовах збройної агресії російської федерації проти України, нагородив почесною відзнакою «За заслуги перед Южненською міською територіальною громадою» (ПОСМЕРТНО) дев'ятьох южненців:

*Севастєєв Артем Олександрович;

*Неприцький Віктор Андрійович;

*Паріляк Максим Вадимович;

*Карпунін Сергій Валер’янович;

*Єфімчук Андрій Анатолійович;

*Снарський Олександр Сергійович;

*Григоренко Кирило Олександрович;

*Садовський Артем Андрійович;

*Дмитрієв Сергій Володимирович

Відзнаки отримали близькі полеглих героїв. Учасники засідання вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Далі розпочався робочий процес, порядок денний налічував низку питань, які стосувалися життєдіяльності громади, земельних та бюджетних питань. Одним із рішень було призначення та виплата одноразової грошової винагороди спортсменам і тренерам з олімпійських і неолімпійських видів спорту в Южненській міській територіальній громаді, що відзначилися на міжнародних змаганнях.

Проте, деякі питання були виключені з порядку денного: Про присвоєння імені Р.В. Лиманського Комунальному некомерційному підприємству "Южненська міська лікарня"; Про внесення змін та доповнень до цільової програми підтримки органу самоорганізації населення в місті Южному на 2023-2025 роки; Про внесення змін та доповнень до Програми енергоефективності в житлово-комунальному господарстві та бюджетній сфері Южненської міської територіальної громаи на період з 2021 по 2024 роки; Про затвердження міської цільової програми фінансової підтримки КП ТМ "ЮТКЕ" на 2023 рік; Про закріплення на праві оперативного управління за КЗ "Южненська публічна бібліотека"; Про укладання договору оренди земельної ділянки з ТОВ "АТА СЕРВІС"; Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування Державному підприємству "Адмінісрація морських портів Украни" під акваторією морського порту Південний; Про завтверження Порядку виділення та викристання коштів, передбачених у бюджеті Южненської міскої територіальної громади на фінансову підтримку КП ТМ "ЮЖТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО" на2023 рік.

Однак найбільшу увагу і конфлікти спричинило обговорення бюджетних питань. Дискусії зупиняли процес засідання двічі на перерву. Головною причиною конфліктів став тендер щодо виділення коштів на розробку Просторового плану Южненської територіальної громади. Ця тема викликала різні точки зору серед депутатів і стала причиною затримки в роботі.

У зв'язку з цим сесію закрити не вдалося. Міський голова оголосив перерву засідання до 1 листопада. Додамо, цього дня розглядатиметься і питання щодо перейменування міста.