Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

25.10.2023 15:07

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Южненської міської ради

6539052165725__396017670_631327625826966_7081980479201505307_n.jpg

Сьогодні, 25 жовтня 2023 року, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Южненської міської ради, яке очолив міський голова Володимир Новацький. На ньому розглянули низку питань щодо життєдіяльності громади. 
Однією з ключових ініціатив, розглянутих на засіданні, була програма "Соціальний автобус". Ця програма передбачає безкоштовний проїзд для всіх верств населення і включає чотири маршрути:
Маршрут №1 (міський) "Южне (кільцевий через «МІ3»)".
Маршрут №2 "Южне - Сичавка" (кільцевий).
Маршрут №3 "Южне - Кошари" (кільцевий).
Маршрут №4 "Южне - Нові Біляри (кільцевий через Булдинку)".
Реалізація цієї програми планується у 2024 році.
Впровадження "Соціального автобуса" покликане покращити доступність громадського транспорту для всіх наших мешканців і сприяти соціальній підтримці громади.
Крім того, на засіданні була погоджена Міська цільова програма підвищення ефективності виконання делегованих повноважень Южненською міською радою Одеського району Одеської області у взаємодії з органами виконавчої влади в Одеському районі. Мета цієї програми - підвищення ефективності та якості спільної роботи, вирішення основних проблем взаємодії Южненської міської ради Одеського району Одеської області, її виконавчих органів з Одеською районною державною (військовою) адміністрацією, а також створення належних умов функціонування, матеріально-технічного та фінансового забезпечення Одеської районної державної (військової) адміністрації.
Соціально-економічна ситуація в країні докорінно змінилася через повномасштабне вторгнення: різке зниження рівня життя населення, зменшення його платоспроможності, розмежування суспільства за рівнем доходів, зростання цін на енергоносії та зростання рівня безробіття. У зв’язку з цим, на засіданні, погодили програму соціального захисту та підтримки окремих категорій населення ЮМР на 2024-2026 роки. 
Реалізація Програми дозволить здійснити комплекс заходів щодо удосконалення соціального захисту зареєстрованих жителів громади та окремих категорій з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку в Управлінні соціальної політики Южненської міської ради, а саме: багатодітних сімей, осіб з інвалідністю, сімей з дітьми з інвалідністю, шляхом надання одноразової матеріальної допомоги.
Погодидили теж Програму щодо відзначення, заохочення та вшанування пам’яті громадян, яким присвоєно звання «Почесний громадянин Южненської міської територіальної громади » та нагороджених Почесною відзнакою  «За заслуги перед Южненською міською територіальною громадою» 
на 2023-2025 роки. Вона передбачає реалізацію таких завдань та заходів:
- нагородження кращих мешканців Южненської міської територіальної громади за значний особистий внесок в соціально-економічну, культурну, духовну та інші сфери діяльності, визначну громадську діяльність, зразкове виконання службових обов’язків, успіхи у розвитку органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, у справі захисту держави, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові;
- облаштування Еспланади пам’яті з банерами – світлинами загиблих (померлих) військовослужбовців Збройних Сил України, інших військових формувань, для підтримки рівня обізнаності громадськості щодо військово-патріотичних звитяг земляків та вшанування їх пам’яті;
-    створення фінансових та матеріально-технічних умов для виконання програми; 
- активізації виробничої, професійної, творчої, громадської, благодійної та патріотичної  діяльності мешканців громади;
- покрашення психологічного клімату в трудових колективах, підвищенню рівня професійних показників у роботі, як окремих працівників, так і колективів в цілому;
- виховання серед молоді почуття патріотизму, поваги до видатних земляків та 
гордість за рідну громаду та Україну;
- підвищення рівня довіри громадськості до органів місцевого самоврядування;
- зростання авторитету видатних мешканців та покращення іміджу Южненської міської територіальної громади. 
- щомісячна виплата неповнолітнім дітям (до досягнення ними 18-річного віку) загиблих (померлих) військовослужбовців ЗСУ, нагороджених Почесною відзнакою «За заслуги перед Южненською міською територіальною громадою»;
- матеріально-технічне забезпечення вшанування та нагородження видатних осіб громади шляхом придбання нагородної та іншої продукції.
На засіданні також були затверджені тарифи на послуги низки комунальних підприємств міста.
Зазначимо, що питання про погодження внесення змін та доповнень до цільової Програми підтримки органу самоорганізації населення в Южному на 2023-2025 роки було перенесене на наступне засідання, оскільки доповідач (Чабанов О. О.) у залі засідання так і не з‘явився.