Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

23.10.2023 14:03

Служба зайнятості Южного інформуює про послуги для ВПО «Робота для ВПО: ти потрібен!»

default-for-import.jpg


Метою послуг, які  надає служба зайнятості  ВПО,  є допомога внутрішньо переміщеним особам працевлаштуватися та інтегруватися в нових умовах.
З початку військової агресії рф  до служби зайнятості Южного,   за оперативними даними, звернулись   315 осіб,  з них отримали роботу  за  сприяння  служби зайнятості майже 130, двоє осіб проходили навчання за рахунок коштів Фонду загальообов`язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, п’ятеро отримали ваучери на навчання що дає змогу безоплатно пройти навчання  за спеціальністю із затвердженого переліку професій. Наші клієнти обрали навчання за напрямками психологія, соціальна робота, дошкільна освіта, кібербезпека. Вартість ваучера на сьогодні - це 26 840 грн, які фінансуються службою зайнятості, і   не може перевищувати 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. 
З метою  сприяння самозайнятості  всі охочі залучаються  до участі у інформаційних  семінарах "Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес",  бізнес-планування,  кредитування бізнесу, на яких даються знання  щодо отримання  грантів у межах  масштабної держпрограми "єРобота".
Крім того, наразі діє державна допомога роботодавцям, які надають робочі місця ВПО. Програма передбачає компенсацію за перші два місяці роботи в розмірі 6700 щомісячно. 

За більш детальною інформацією звертайтесь до Южненського відділу Одеської філії Одеського обласного центру зайнятості  за адресою м.Южне,вул.Т.Г.Шевченка, 6  або за телефоном 068-8853227