Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

05.10.2023 16:46

Bідбулося чергове засідання робочої групи щодо перейменування міста

651ebe49957f6__1111111111111.jpg

Сьогодні відбулося чергове засідання робочої групи щодо перейменування міста. Участь у ньому взяли 14 членів. На порядку денному були два питання: затвердження графіку громадського обговорення на базі палацу культури «Дружба» та на платформі електронної демократії «Едем», а також розгляд різних додаткових аспектів.


Думки щодо термінів проведення громадського обговорення розділилися порівну: половина була за тривалість трьох днів, інша - за тиждень. Спільно було прийнято компромісне рішення: збиратимуться анкети від громадян у період з 12 по 15 жовтня, а онлайн-голоси прийматимуться з 12 до 17 жовтня.


Протягом чотирьох днів, а саме 12-15 жовтня, на базі палацу культури «Дружба» у дві зміни (з 10:00 до 15:00 та з 15:00 до 20:00) працюватимуть спеціально призначені особи: два працівники міської ради та один представник робочої групи. Вони допомагатимуть громадянам правильно заповнити бланк або проголосувати на платформі.


Щодо форми бланків, які буде використано для збору пропозицій з перейменування міста — вони будуть невеликими журналами, кожен присвячений окремій назві. Аркуші будуть прошиті, пронумеровані та завірені ззаду печаткою міської ради. Їх вміст включатиме назву та обґрунтування до неї, а також форму для заповнення: номер по порядку; дату заповнення; прізвище, ім’я, по батькові; дату народження; місце реєстрації; номер телефону та особистий підпис.


Також на засіданні було обговорено пропозицію про введення пункту «не підтримую жодну назву» у формі для заповнення бланку. Проте комісія відхилила цю ідею, аргументуючи тим, що така відповідь не несе інформаційної цінності для вирішення майбутнього перейменування міста. Важливо продовжувати процес перейменування, а час для подачі пропозицій був обмежений. 


Наступне засідання робочої групи заплановано на 11 жовтня, о 15:00, перед початком громадського обговорення.