Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

30.09.2023 13:44

Южному — 45. Урочистості до Дня міста

6517fc5b58cb5__5DE28AF3-271B-413E-8ED8-C42493EB2909.jpeg

Сьогодні Южному — 45. З нагоди дня міста біля міської ради відбулися урочистості. Заходи розпочалися з підняття прапора. Цьогоріч почесна місія випала майстру спорту України Міжнародного класу з вільної боротьби Микиті Зубалю. 

Вітальним словом до гостей та містян звернувся міський голова Володимир Новацький. У своїй промові він нагадав про тяжке випробування, які прийшли на місто у зв’язку з воєнними подіями.

«Пам’ятаємо, як раніше в День міста ми збирали десятки тисяч жителів. Були сцени, були артисти, була радість, були забиті наші палаци культури, палаці спорту, було багато заходів. Сьогодні теж є заходи, але не того масштабу, не ті, які могли би бути. Ви знаєте причину, йде війна. Рашисти прийшли в нашу державу і гинуть наші жителі, нашої громади. Хочу сказати, що ми вже поховали на центральній площі 32 жителя нашої громади. Це багато. Але я впевнений, що минуть часи, перемога буде за нами, і ми повернемось до тих свят, які ми проводили завжди. День хіміка, день порта, день міста. В цей день, як правило, я завжди підводив підсумки роботи громади за рік. Чого ми досягли, що ми збудували, до чого ми прийшли в соціальній сфері, інфраструктурі. Але зараз про це мова не йде. Якщо б ми говорили, то тільки ми говорили про укриття, про умови роботи в школі. Завтра день працівників освіти. Завтра день захисників Вітчизни. І я абсолютно впевнений в тому, що після війни, після нашої перемоги, наше місто буде і далі процвітати. Хай вам щастить! Всього найкращого!», — сказав Володимир Новацький.

До заходу долучилися також Олександр Гринчак (начальник ОВА) та Юрій Крук (депутат Одеської обласної ради) . Вони вручили цінні подарунки — Герб та Прапор Одещини на знак приналежності до великої громади, одного з найбільших регіонів України. А також подяку за значний внесок у зміцнення місцевого самоврядування в Одеському районі Одеської області, самовіддану працю заради розбудови та забезпечення стабільності у територіальній громаді в умовах збройної агресії проти України, збереження високого патріотичного населення, активну допомогу військовослужбовцям і внутрішньо переміщеним особам, підтримку волонтерського руху у громаді та з нагоди 45-ї річниці заснування м. Южне, Одеського району Одеської області.

Окрему увагу приділили досягненням міста та відданість його мешканців. Під час святкових урочистостей відзначили видатних представників місцевої громади, нагородивши їх заслуженими відзнаками.

Відзнаку Южненського міського голови отримали:

1. Оператор пульта керування в екстракційному відділенні цеху переробки сировини ТОВ «Дельта Вилмар Україна» - МАСЛОВ Андрій Олександрович. Був призваний до Збройних сил України в вересні 2022 року та стояв на захисті нашої Батьківщини до липня 2023 року, служив в 5 стрілецькому батальйоні, має звання сержанта. Був заступником командира стрілецького взводу та командиром відділення. Андрій був на захисті України, виконував бойове засідання в Миколаївській, Херсонській та Донецькій областях.

2. Електрогазозварник з ремонту технологічного устаткування в цехах виробництва аміаку, карбаміду і перевантажень хімпродукції Акціонерного товариства «Одеський припортовий завод» КУПРИЧ Дмитро Володимирович. Дмитро Володимирович - з 2015 року є Ветераном праці Одеського припортового заводу. 3 початком повномасштабних бойових дій проти нашої держави бригада працівників ремонтного цеху, до складу якої входить і Дмитро Куприч, постійно задіяна в допомозі збройним силам України. За цей час виконувався невідкладний ремонт різноманітного пошкодженого військового обладнання та виробництво допоміжного устаткування для транспортування військової техніки, пристроїв для полегшення використання різного озброєння.

3. Провідний бухгалтер з виробничого обліку централізованої бухгалтерії управління Південної філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» (адміністрація морського порту Південний) ПЕДЧЕНКО Мирослава Володимирівна. Мирослава здійснює відповідальний активну волонтерську діяльність, сумлінний та працівник, досягла значних успіхів у виконанні виробничих завдань.

4. Фахівець сектору документального та господарського забезпечення вантажно-розвантажувального району-2 Державного підприємства «Морський торговельний порт «Південний» КОЗИЧЕВА Лілія Євстафіївна.
3 2003 року - відповідальний, ініціативний працівник порту, заступник голови цехового комітету, під час військового стану зайняла активну громадянську позицію, а саме: з самого війни і по теперішній час активно допомагає в роботі гуманітарного штабу Южненської громади.

5. Парамедик батальйону спецпризначення
«Дике поле» військовослужбовець Збройних Сил України - РИБАК Вікторія Вікторівна. 3 2016 року воює добровольцем-парамедиком в Добровольчому Українському Корпусі «Правий сектор», надає допомогу побратимам при пораненні та евакуації з передової. Працювала в гарячих точках ведення Бойових дій, а саме в населених пунктах Донецької області Піски, Авдіївка та Карлівка. 3 березня 2022 року і по теперішній час - військовослужбовець Збройних Сил України на посаді парамедик, на даний час в складі батальйону спецпризначення «Дике поле».

Відзнаку отримав чоловік Вікторії - Анатолій Стодола - також лікар, який багато допомагає в лікуванні наших захисників на передовій.

6. Машиніст екскаватора одноковшевого 5-го розряду дільниці водопостачання та водовідведення комунального підприємства «Южводоканал» - НЕСТЮК Володимир Миколайович. На початку повномасштабного російського вторгнення на територію України, Володимир Миколайович провів велику і важливу роботу із забезпечення укріплення оборони нашої громади.

7. Директор Агенції регіонального розвитку Одеської області КОНОНЕНКО
Сергій Георгійович
. Агенція регіонального розвитку Одеської області під керівництвом Сергія Сергійовича сприяє розвитку бізнесу та покращення інвестиційного клімату в регіоні, допомагає громадам у створенні робочих місць, відновленні та зміцненні економіки регіону.

8. Керівник волонтерського центру «Взаємодопомога Южненської територіальної громади - ТКАЧ Ольга Михайлівна. З перших днів війни Ольга Михайлівна приєдналася до волонтерського штабу волонтерів Южненської громади, опікувалася питанням ВПО, налагодила робота з отриманням гуманітарної допомоги. Організувала волонтерську групу Взаємодопомога Южненської ТГ, яка об’єднує тисячі людей. Ольга приймала участь в організації благодійних ярмарків у допомозі населенню, яке постраждало від затоплення Каховської ГЕС. Ольга, сумісно з благодійною організацією «Україна оновлена» проводила для дітей Южного серію майстер класів з психологами, організувала творчі майстер-класи. І ще багато іншої роботи проведено за участю волонтерки Ольги Ткач.

Завершив захід хореографічний номер від колективу "Сузір'я", який подарував атмосферу радості та позитиву.

Сьогодні, хоч і у скромній обстановці через війну, Южне ще раз продемонструвало свою силу та сплоченість. Це свято стало нагадуванням про те, що завдяки єдності та підтримці один одного ми зможемо пережити всі труднощі та відновити нормальне життя в майбутньому.

1F7BA56D-3EC1-4F4C-910A-4C48F36299F4.jpg 30AD9B36-7CE2-4F59-922C-34EE5A28A545.jpg 5D1BAB09-701D-4E5A-8BDE-19BF534D82CF.jpg 7B0752E4-1A7B-4029-ABC1-19DC9E1ED50F.jpg 84E96C5E-7E32-457E-AFC3-85A67DA8BEAD.jpg 9C4586FE-99C2-4419-B23C-046CB4CAE59C.jpg 9F68B30A-AEEF-4AD7-8649-DF34BC168912.jpg C9836451-4536-4039-836D-4452E8FAFD85.jpg CD7E4F04-CDA6-4D2A-9581-7CBD33D0485E.jpg F7971CA1-BCF9-46D1-BF01-D332269B5363.jpg