Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

29.09.2023 10:13

Служба зайнятості Южного співпрацює з oрганізацією INTERSOS у Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

6516795bea78c__1-1.jpg

Службою  занятості Южного та  представниками  незалежної некомерційної організації  INTERSOS проведено тренінг для  шукачів роботи та роботодавців Южненської громади. Учасниками стали близько 30 внітрішньо переміщених осіб, учасники бойових дій, та особи які потребують додаткового соціального захисту.  Мета навчання – отримання навичок  самодопомоги  та первинної   підтримци у кризових ситуаціях.  Семінар відбувся в межах  Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. 
Психолог проекту Ірина  Єремєєнко   та менеджер проекту Євгенія Штекель -  надали поради, рекомендації, запропонували техніки та методики, які допоможуть піклуватися про ментальне здоров'я. 
Учасниця зустрічі Олена П. ділиться враженнями: «Моя родина виявилася неготовою до багатьох складних викликів, які кидає нам війна. Ми не мали  досвіду переживання таких подій, – вони нас застали  зненацька і дуже травмують. Перед нами  нелегке завдання адаптуватися до нових викликів, знайти нові орієнтири, нові цілі, нову опору. Я вдячна організаторам  та психологу , які навчали, як це зробити, як не втратити себе, віру у свої вміння, у свій досвід»
Крістіна Ніша і Ірене Бардацці - гості з Італійського штабу INTERSOS завдяки  перекладачці  Ульяні  Мороз висловили вдячність за співпрацю, гостинність та готовність до наступних зустрічей та  підтримки всім учасникам.
 «Дві години занять промайнули швидко. Ми зібрали в свою «аптечку» прості правила для заспокоєння та поради для стійкості. Вона буде корисною всім, хто рідко чи часто відчуває емоційне спустошення, втому, напругу, паніку,»- підсумувала начальник Южненського відділу ОФООЦЗ Ірина Черепащук .


 

1-2.jpg 4.jpg