Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

25.09.2023 14:16

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ «ЮЖТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» інформує про зміну розміру плати за абонентське обслуговування

default-for-import.jpg

 Наказом директора КП ТМ «ЮТКЕ» №01-06-123 від 25.09.2023р. «Про встановлення розміру плати за абонентське обслуговування» змінено розмір плати за абонентське обслуговування  з 01.10.2023 року.
 
Відповідно до вищезазначеного Наказу, розмір плати за абонентське обслуговування для абонентів багатоквартирних будинків становить:
28,41 грн. – розмір плати за абонентське обслуговування в місяць без обслуговування та заміни комерційних приладів обліку теплової енергії, з ПДВ;
37,52 грн. – розмір плати за абонентське обслуговування в місяць з обслуговуванням та заміною комерційних приладів обліку теплової енергії, з ПДВ.
Згідно з вимогами Закону України від 09.11.2017 № 2189-УІІІ «Про житлово-комунальні послуги» (далі — Закон № 2189), споживачами, які отримують послуги теплопостачання, оплачується плата за абонентське обслуговування.

У розумінні статті 1 Закону № 2189, плата за абонентське обслуговування - платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальних послуг (далі - індивідуальний договір) або за індивідуальним договором з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг (далі - індивідуальний договір з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем) (крім послуг з постачання та розподілу природного газу і з постачання та розподілу електричної енергії), що включає витрати виконавця, пов’язані з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами, нарахуванням та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку води і теплової енергії (у разі їх наявності у будівлі споживача), крім випадків, визначених цим Законом, а також за виконання  інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами (крім обслуговування та  поточного ремонту внутрішньобудинкових систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води).

Плата за абонентське обслуговування нараховується у фіксованому розмірі на один особовий рахунок, незалежно від кількості мешканців у квартирі.