Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

19.09.2023 17:32

Сьогодні, 19 вересня, відбулося чергове засідання робочої групи щодо перейменування міста

6509b13102449__380404109_612174281075634_6601440167285012903_n.jpg

Сьогодні, 19 вересня, відбулося чергове засідання робочої групи щодо перейменування міста. 

На порядку денному розглянули такі питання:

  • представлення нових членів робочої групи;
  • про розгляд наданих пропозицій щодо перейменування Южного та відбір за затвердженими критеріями назв для подальшого проведення громадського обговорення;
  • про проведення в засобах масової інформації та соціальних мережах презентації назв, які братимуть участь у громадському обговоренні;  
  • про затвердження порядку організації та проведення громадського обговорення на базі міського палацу культури та на платформі електронної демократії "Едем".

Відтак, до комісії також було додано трьох нових членів: Порховнюк Аллу (історика), Дем'янишину Ларису (громадського діяча) і Ворожбит Ксенію (філолога).

Минулого разу було обрано 6 назв, що набрали максимальну кількість балів згідно з затвердженими критеріями. Проте, комісія вирішила відкласти остаточне рішення, давши собі можливість додатково оцінити всі запропоновані назви. Таким чином, на громадське обговорення буде винесено 12 потенційних назв, а саме: Аджалик, Аненталь, Оріяна, Порт-Аненталь, Порт-Оріяна, Доброморськ, Мореслав, Портовськ, Причорноморськ, Сонячноморськ, Тилігул, Аксинськ.

Крім того, відсьогодні мешканцям міста можна поширювати відео-презентації та рекламні кампанії щодо назви, яку б вони хотіли бачити у фінальному відборі. 

Громадське обговорення заплановане на період з 4 по 8 жовтня, щоб забезпечити максимально широкий відгук та участь мешканців у важливому процесі визначення майбутнього обличчя міста.

Наступне засідання робочої групи заплановане на 3 жовтня, перед початком громадського обговорення.