Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

30.08.2023 16:47

Bідбулося чергове засідання робочої групи щодо перейменування міста

64ef4898519f6__371767133_601470552146007_2902682845553723728_n.jpg

Сьогодні, 30 серпня, відбулося чергове засідання робочої групи щодо перейменування міста. Порядок денний налічував три питання: пропозиції, що надійшли від мешканців за останні два тижні; обговорення процедури обрання назв для проведення громадського обговорення; різне.
Загалом за останні два тижні від мешканців міста було подано 24  анкети, з них 22 пропозиції подані через гугл-форму, одна на електронну пошту та одне звернення на ім’я міського голови. Зауважимо, що пропозиції за те, щоб залишити назву «Южне» не враховувались.
Відтак, були подані наступні пропозиції: Аненталь, Приморськ, Любомирів, Південне, Південний, Мореслав, Моревіль, Божич, Височани, Оріяна, Лукомор’я, Папічевськ, Сонячне, Елай, Мирослав, Терзиул, Міжлиманськ, Причорноморське, Причорноморськ, Тилігул, Глорі, Сімвітрів, Монако, Портоморськ, Юнталь, Анкора, Героїв, Південь, Порт-Оріяна, Південноморськ, Мрія, Найкраще, Фолкстон, Юне, Бажане, Пелагіс, Пелагея, Бережне, Чорнобережне, Легітне.
В цілому, за весь період збору пропозицій від мешканців надійшло 156 пропозицій.
Цього разу до роботи були залучені додатково спеціалісти — вчитель української мови Оксана Лукаш-Ворожбит, художниця Лариса Дем‘янишина та історик Валентина Біла. Вони наголошують на тому, що назва має бути українською. 
Збір пропозицій від населення відбувається до 7 вересня. Опісля, робоча група збирається на чергове засідання, яке відбудеться 12 вересня, на якому за затвердженими критеріями відберуть назви для подальшого громадського обговорення. Наразі готуються зразки підписних листів. Тоді з 15 по 20 вересня на базі міського палацу культури «Дружба», через студію телебачення «Міг» та в соціальних мережах транслюватимуться відібрані назви. З 23 по 27 вересня (включно з вихідними) здійснюватиметься  голосування (також онлайн через Дію) лише за одну назву. Тобто, із запропонованих пропозицій, які будуть винесені на громадське обговорення потрібно обрати одну. І з 28 вересня по 7 жовтня робоча група підіб’є підсумки та винесе проєкт рішення на затвердження міської ради.