Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

30.08.2023 10:24

30 серпня - Міжнародний день зниклих безвісти

64eeeecd55143__611525ad9e0a1461321682.jpg

Кожного року 30 серпня Україна відзначає Міжнародний день зниклих безвісти. У цей день у багатьох країнах проводяться заходи, які покликані зберігати пам’ять про тих, чия доля досі невідома. 
Зник безвісти – два слова, які стали страшними буднями і для українців. З огляду на останні події в Україні – повномасштабне вторгнення росії на територію України, Міжнародний день зниклих безвісти набув актуальності для нас. На початок травня 2023 року близько 23 тисяч українців внесено до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Серед них – військовослужбовці, цивільні, діти.
Пошук зниклих безвісти складний. Для тих, хто шукає рідних, кожен день перетворюється на боротьбу. Дані про зниклих безвісти їм доводиться збирати по крихтах. 
Зникнення близької людини – це трагедія для членів родини, які страждають через відсутність новин та переживають муки очікування; страждають від «невизначеної втрати» – вони балансують між надією побачити, почути чи доторкнутись до рідної людини та відчаєм від думки, що вони ніколи не дізнаються про її долю.
Висловлюємо безмежну підтримку рідним та друзям зниклих безвісти. Нехай надія, що живе у серці, стане реальністю.