Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

25.08.2023 14:35

У середу, 23 серпня, на чолі з очільником громади Володимиром Новацьким відбулося засідання ХХХІІІ чергової сесії Южненської міської ради VІІІ скликання.

64e892268fe94__222222222222222222222222222222222.jpg

На початку сесії всі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих земляків. Троє захисників нашої ОТГ нагороджені почесними відзнаками «За заслуги перед Южненською міською територіальною громадою» (Посмертно):
• Бойко Олексій Сергійович – солдат ЗСУ, стрілець 1 стрілецького взводу 2 стрілецької роти 12 стрілецького батальйону в/ч А7096.
 • Кривенко Павло Анатолійович – солдат ЗСУ, стрілець-снайпер 1 десантно-штурмового відділення 1 десантно-штурмового батальйону в/ч А0224;
• Померанцев Артур Геннадійович – сержант ЗСУ, сапер 1 інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу 2 механізованого батальйону в/ч А0536.

Робочий процес розпочався з затвердження порядку денного, який налічував низку питань щодо життєдіяльності громади. 
Зокрема, депутати затвердили рішення про внесення змін та доповнень до Програми підготовки територіальної оборони та місцевого населення до участі в русі національного спротиву, посилення заходів громадської безпеки в Южненській міській територіальній громаді. Відтак, для підтримки військової частини А2238 (підрозділ флотилії Військово-Морських Сил Збройних Сил України), військової частини 2138 (26 прикордонний загон Державної прикордонної служби України), органів ГУР та ДБР виділено кошти на загальну суму 6 мільйонів 365 тисяч гривень. Також розглянули питання щодо передачі іншої субвенції з місцевого бюджету до обласного бюджету Одеської області для забезпечення матеріально-технічної бази Збройних Сил України у сумі 26,5 мільйонів гривень. Обурення та дискусії серед депутатів тривалий час не давали змоги прийняти ці рішення, тому міський голова кілька разів оголошував 10-хвилинну перерву. На засіданні сесії був присутній заступник директора Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, – Плохута Борис Валерійович. Він же наголосив на тому, що у залі відбувається безлад. 
«Я спостерігаю, що вже годину посадовці не можуть дійти спільної думки. Шукають якісь відмовки, причини. Не хочете виділяти кошти — не виділяйте», — озвучив Борис Плохута. 
Через певний час все-таки рішення були прийняті. 
Крім цього, прийняли рішення щодо відведення земельної ділянки у користування КП «Екосервіс» для створення притулку для собак. Спочатку це питання теж викликало дискусії, але Володимир Новацький зауважив, що це вже необхідність, адже в громаді більшає як собак, так і нещасних випадків. Після чого 17 депутатів проголосували «за». Кількості голосів вистачило для того, аби рішення прийняли. 
Також варто наголосити, що більшу частину земельних питань депутати затвердили, хоча комісія попередньо рішення не прийняла. Більшість питань щодо виділення землі громадянам було підтримано одноголосно. 
До порядку денного було запропоновано включили кілька додаткових питань. Зокрема, секретарем Южненської міської ради було підготовлене рішення щодо скасування рішення виконавчого комітету Южненської міської ради «Про надання житлових приміщень громадянам у гуртожитку, який розташований за адресою: м. Южне Одеського району Одеської області, вул. Новобілярська, 26-Б» та «Про затвердження списку черговості громадян на отримання житлової площі у гуртожитках комунальної власності Южненської міської територіальної громади». Депутатський корпус таку пропозицію не підтримав і питання до порядку денного не включили. 
Втім, розглянули додаткове питання про складання повноважень депутата Єгора Смирнова, але воно не набрало необхідної кількості голосів («за» проголосувало 12 депутатів). Тож рішення про те, щоб Єгор Смирнов склав депутатський мандат та вийшов зі складу постійної комісії міської ради з питань адміністративно-територіального устрою, земельних відносин та охорони навколишнього середовища не прийняли.

`1111111111111111111111111.jpg