Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

24.07.2023 17:18

Запрошуємо мотивованих добровольців!

64be8840a9364__o_1gpq2pjpga4e1moi1faocpces116.jpg

Кожному військовому наша держава гарантує: зброю, спорядження, навчання та можливість утилізувати ворога, а також гідне грошове забезпечення, безплатне лікування та пільги, передбачені для військовослужбовців.
Вражаючі успіхи української армії мають одне пояснення: ми – єдині.  Українські Сили оборони, які народ називає одним словом – армія, настільки успішні й боєздатні, бо складаються переважно з цивільних.
За 9 років  війни Україна здійснила вражаючі реформи в оборонній сфері, підготувала сучасне військо за духом і формою, та все ж воно було занадто малим для опору під час повномасштабного вторгнення. «У сім разів» – таку цифру називають військові аналітики, коли говорять про збільшення чисельності української армії після 24 лютого 2022 року.
Це означає, що кістяк Збройних Сил становить професійне, добре навчена й вишколена армія, але математичну більшість у війську складають усе-таки вчорашні цивільні. Це люди різних професій, які масово стояли в чергах перед військкоматами у перші дні вторгнення, та сотні тисяч мобілізованих у наступні місяці для комплектування військових частин.
Ці чоловіки й жінки вдягнені сьогодні у камуфляжну форму з шевронами, отримують заробітну плату від Міністерства оборони і носять зброю. Але у них цивільна освіта і цивільний бекґраунд, і кожен з них мріє про закінчення війни й повернення до звичного цивільного життя.
Відтак свою військову місію вони бачать тимчасовою – саме як службу, що має конкретний початок і кінець.
Вчителі, лісники, айтівці, лікарі, водії, пекарі, менеджери, перукарі, сталевари, будівельники, стилісти, офіціанти, співаки, фермери... – саме ці та інші цивільні професії сьогодні є основою української армії.
Вони воюють тимчасово, щоб згодом повернутися на своє звичне робоче місце.
На сьогоднішній день на території Южненської міської територіальної громади ведеться формування нової військової частини. Всіх небайдужих та охочих запрошуємо приєднатися до лав ЗСУ. Для цього необхідно звернутися до Третього відділу Одеського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області. Боронімо кордони нашої держави разом! Разом до Перемоги!