Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

05.07.2023 10:28

Неформальне навчання - це  підвищення конкурентоспроможності та мобільності на ринку праці

64a51c25652b9__Рисунок1.jpg

Всі особи, які працювали на підприємстві та оволоділи певними професійними навичками, але не мали при цьому документального підтвердження, можуть  підтвердити свою компетенцію та отримати документ державного зразка.
Державний навчальний заклад «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» - це єдиний в Одеській області державний навчальний заклад, який визнано Кваліфікаційним центром.
Вперше, на базі зазначеного вище закладу можливо пройти  процедуру оцінювання неформального навчання та підтвердження кваліфікації за 11 наступними професіями:

  • «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення»;
  • «Оператор верстатів з програмним керуванням»;
  • «Фрезерувальник»;
  • «Токар»;
  • «Майстер з пошиття одягу»;
  • «Кондитер»;
  • «Перукар (перукар-модельєр)»;
  • «Манікюрник»;
  • «Педикюрник»
  • «Кухар»
  • «Електрогазозварник».

За результатами оцінювання Кваліфікаційним центром знань та вмінь здійснюється присвоєння та/або підтвердження повної професійної кваліфікації або окремих часткових професійних кваліфікацій, з яких виконуються пробні кваліфікаційні роботи.
 Отримати свідоцтво встановленого зразка про присвоєння відповідної кваліфікації можливо вже за два-три дні:
перший день – анкетування та тестування з професійно-теоретичної підготовки;
другий-третій день – практична комплексна кваліфікаційна робота за професійними компетентностями.
Інформація про присвоєння та/або підтвердження професійної кваліфікації вноситься до Реєстру кваліфікацій Національного агенства кваліфікацій.
Крім того, заклад має сучасний гуртожиток, послугами якого слухачі мають можливість скористатися під час проходження процедури оцінювання.
З вартістю послуг оцінювання/підтвердження результатів неформального навчання та проживання в гуртожитку навчального закладу можна ознайомитись на веб-сайті Центру за адресою: www.profcentre.odessa.ua.
Орієнтовний графік засідання Комісії з підтвердження кваліфікації за професією «Кухар» у червні 2023 року додається.
З питань роботи Комісії з підтвердження кваліфікації за іншими професіями, порядку подання документів, процедури анкетування та оцінювання  - звертайтесь до Южненського відділу Одеської філії Одеського обласного центру зайнятості  за адресою м.Южне,
вул.Т.Г.Шевченка, 6  або за телефоном 068-8853227
або до  Кваліфікаційного центру ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» (м.Одеса, вул.Іцхака Рабіна, 18-а, тел.: (048)705-44-05, 705-44-24, 705-44-03. Контактні особи: Бєлайчук Людмила Федорівна, Назаренко Юлія Олексіївна. Сайт - www.profcentre.odessa.ua