Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

26.06.2023 11:18

B Южненській територіальній громаді відбулася церемонія прощання з Героєм — Мальченком Олексієм Вікторовичем

64994a1c6de01__11.jpg

26 червня 2023 року в Южненській територіальній громаді відбулася церемонія прощання з Героєм — Мальченком Олексієм Вікторовичем, який загинув 22 червня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Новотягинка, Херсонської області.

На площі Перемоги, біля пам’ятника Захисникам Вітчизни була проведена прощальна літургія за загиблим та організована всеміська хвилина мовчання. 
Попрощатися з Олексієм та провести його в останню путь прийшли рідні, близькі, мешканці громади та представники міської ради. 
Зі словами співчуття виступив Южненський міський голова Володимир Новацький.
“Олексій не ховався ні від повісток, ні від воєнкомату. Він взяв зброю в руки і пішов захищати Україну від расистської навали. Перш за все, я хочу висловити співчуття рідним, близьким загиблого. Мені навіть важко уявити, що у них зараз коїться в душі. Це дійсно пережити дуже і дуже важко. Але також хотів би подякувати їм за те, що вони виховали такого сина, який став героєм. Наша задача сьогодні — зробити все можливе, щоб люди, які віддали своє життя за Україну, за нашу громаду, увійшли в історію, аби всі майбутні покоління пам’ятали про них. Слава Олексію! Вічна йому пам’ять! Слава усім захисникам, які зараз із зброєю в руках боронять нашу державу. Слава Україні!”, — сказав Володимир Новацький.
Пам’ять про Героя назавжди залишиться у наших серцях! Герої не вмирають! Вічна слава і світла пам’ять Олексієві!

22.jpg 33.jpg 44.jpg 55.jpg