Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

25.05.2023 09:31

ПАМ’ЯТАЄМО ТА ПИШАЄМОСЬ…

646f0108d7c17__Иванов-В.Г.-сайт.png

25 травня – день народження колишнього начальника порту Південний Володимира Григоровича Іванова.
Всі кращі людські риси Іванова В.Г. проявились у складний для економіки України час. Це був період відродження морського транспорту України, і в цей же час відбувалося становлення міста Южного. Володимир Григорович зробив усе можливе, щоб морський порт Южний, наймолодший в Україні, став одним з найбільших портів на Чорному морі. А розвиток порту – це розширення виробництва, кадровий склад працюючих, збільшення їхніх доходів, розвиток соціальної сфери, будівництво житла, розвиток міста.
В 1984 році Володимира Григоровича призначили начальником МТП «Южний». За час роботи в порту Володимир Григорович зробив значний особистий внесок у розвиток міста Южного. За цей час порт побудував 1482 квартири, гуртожиток на 608 місць, два дитячих садка, середню школу, найсучасніший санаторій-профілакторій, спортивний комплекс, аптеку, хлібозавод і будинок відділення зв’язку. З року в рік збільшувався вантажообіг порту, зростав прибуток і, відповідно, відрахування в бюджет міста. В порту працюють в основному мешканці Южного. Начальник порту проявляє повсякденно турбувався про побут і дозвілля, утримання дітей у дошкільних закладах і перевезення студентів до Одеси. Велику увагу приділяє благодійній допомозі ветеранам, що живуть у Южному, православній церкві та роботі вчених по дослідженню рідного краю. Він -президент гандбольного клубу “Портовик”, який успішно виступає у вищій та супер лізі чемпіонату України.
Нагороджений відзнаками Президента України: повний кавалер орденів “За заслуги”, медалями, знаком “Почесний працівник морського флоту”, йому присвоєне звання “Заслужений працівник транспорту України”, він обраний академіком Академії транспорту України. Всі ці роки Володимир Григорович брав активну участь у громадському житті. Неодноразово обирався депутатом Южненської селищної та Одеської міської рад, членом виконкому Южненської міськради, депутатом Одеської обласної Ради від м.Южного. Його депутатська діяльність спрямована на розвиток міста Южного, а передвиборче гасло “Поки є час, роблю добро”, здійснюється через повсякденну роботу.
Сесія Южненської міської ради присвоїла Володимиру Григоровичу звання “Городянин 1998 року”, а напередодні 21-ї річниці міста – “Почесний громадянин міста Южного”.  В 2018 році Володимир Григорович пішов з життя.