Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

02.03.2023 16:20

Лютий - насичений перемогами учнів «Южненської школи мистецтв»

6400b0a5d0702__Южненська-школа-мистецтв.jpg

Триває навчальний процес в  КЗПСО «Южненська школа мистецтв».  Творчо та натхненно працюють високопрофесійні викладачі зі своїми учнями. Разом вони  беруть участь у мистецьких конкурсах міжнародного та всеукраїнського рівнів, де підтверджують результати своєї наполегливої праці високою оцінкою поважного журі.  Насичений перемогами  був місяць лютий 2023 року.

Так, 15 лютого 2023 року в м. Київ відбувся  Міжнародний конкурс мистецтв «Made in Ukraine». 

Учні ЮШМ стали переможцями та володарями дипломів І премії. У номінації струнно-смичкові інструменти, скрипка: Лень Ксенія, Проніна Тетяна та Беренчук Ксенія (викладач Василенко Тетяна Василівна, концертмейстер Сафронова Надія Романівна), Озаренко Віра, Фєфєлова Олександра, Цимбалюк Ангеліна, Ткаченко Ксенія (викладач Лень Юлія Олегівна, концертмейстери Тетяна Іванівна Мартинова та  Олена Анатоліївна Снітко). У номінації струнно-смичкові інструменти, віолончель: Сидоренко Єлисей та Стенгач Марія, (викладач Аванесова Ольга Миколаївна, концертмейстер Мартинова Тетяна Іванівна). У номінації інструменталісти, фортепіано гран-прі Міжнародного конкурсу мистецтв «MadeinUkraine» отримала учениця фортепіанного відділу  Тимофєєва Дар'я (викладач Мартинова Тетяна Іванівна).

10-12 лютого 2023року в м. Дніпро відбувся VII Всеукраїнський двотуровий професійний учнівський та студентський  конкурс музичного мистецтва «Чарівний камертон». Переможцем тут став зразковий хоровий колектив «Райдуга», який отримав дипломи лауреатів І премії в молодшій та старшій вікових категоріях (керівник Городницька Катерина Миколаївна, концертмейстери Гузик Вікторія Олександрівна, Кротенко Юлія Павлівна).

Активну участь у конкурсному  мистецькому  русі беруть учні відділу образотворчого мистецтва. Юні художники продовжують здобувати призові місця. 

Маємо здобутки у Міжнародному конкурсі мистецтв «Freshart», який відбувся в м. Києві. Гран-прі в номінації графіка удостоєні Олійник Аріанна та Захарова Марія, в номінації живопис  Тіткова Поліна, в номінації скульптура Сущенко Аліна. Диплом ІІ премії в номінації живопис отримала Костєріна Валерія, (викладач Ісакова Ольга Степанівна). 

У Всеукраїнському конкурсі мистецтв «Оксамит fest», який пройшов у столиці, гран-прі в номінації графіка виборола Олійник Аріанна, в номінації живопис Тіткова Поліна та Костєріна Валерія. Диплому І премії в номінації декоративно-ужиткове мистецтво удостоєна Раєва Варвара, (викладач Ісакова Ольга Степанівна).

Міжнародний конкурс «Talent fest-2023»  в італійському у місті Римі приніс І місця Тітковій Поліні, Захаровій Марії, Сущенко Аліні.

Дякуємо викладачам,  учням  та батькам за підтримку розвитку культурних, творчих надбань України!

З метою популяризації української класичної дитячої музики викладачі Южненської школи мистецтв  підготували лекцію-концерт, присвячену творчості відомого українського композитора  Віктора Косенка, в якій автором тексту та  ведучою виступила Чарикова Тетяна  Мефодіївна,  відеомонтаж виконала Гринишина Лоліта Альбертівна. Посилання на відео:https://youtu.be/vMIDJ1s17Rs

До 300-річчя українського генія, філософа Григорія Сковороди  в школі відбулася  виставка робіт учнів відділу образотворчого мистецтва, в якій узяли участь вихованці  викладачів Нікоряк Т.І., Русавської А.Г., Ісакової О.С., Грицунь І.П. Відео можна переглянути на сторінці ФБ «Южненська школа мистецтв».