Логотип

Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

26.07.2024 14:10

УВАГА !!!!! АМБРОЗІЯ ПОЛИНОЛИСТА !!!!

66a3849b2dc8a__ed0b0c31c412f7d67bd39119503bb394_XL.jpg

З метою запобігання розповсюдження карантинних бур’янів, а саме амброзії полинолистої, які сприяють виникнення алергічних захворювань у населення, необхідно постійно проводити заходи з покосу трави.

Одним з найвідоміших бур’янів в нашій смузі є амброзія. Відома вона не тільки завдяки широкому розповсюдженню, а й впливу на людину. Амброзію найчастіше можна зустріти уздовж доріг, біля берегів річок, на порожніх ділянках та польових угіддя. Величезна кількість людей страдають алергічними реакціями під час цвітіння цього буряну. Період цвітіння амброзії -  це період із середини липня до настання заморозків, одним з найнебезпечніших алергенів для людини – є її пилок. Алергія на амброзію проявляється у вигляді нежиттю,  сльозотечі, першіння в горлі, чхання, закладеність носу, і навіть симптомів бронхіальної астми, алергічного кон’юнктивіту, атоксічного дерматиту тощо.

Найефективнішими методами боротьби з амброзією є скошування та хімічне оброблення.

Відповідно до вимог Закону України  «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про благоустрій населених пунктів» підприємства, установи, організації та громадяни у сфері благоустрою населених пунктів зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти, що перебувають у їх власності або користуванні,  а також визначені правилами благоустрію території населених пунктів та прилеглої до цих об’єктів території..

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеської області та відділ екології Южненської міської ради звертається до мешканців територіальної громад, керівників підприємств, установ, організацій, закладів усіх форм власності та власників фермерських господарств та сільськогосподарських угідь із закликом виконувати заходи боротьби з амброзією і не допускати подальшого її розповсюдження на території населених пунктів.

Контроль за виконанням заходів з виявлення, локалізації та ліквідації амброзії полинолистої здійснює ЮКП «МУНІЦИПАЛЬНА ВАРТА», у разі виявлення карантинного бур’яну на території Южненської міської територіальної громади, просимо надавати інформацію за телефоном  (098)-011-03-39.