Логотип

Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

18.07.2024 08:06

Про дефіцит кваліфікованих кадрів та активні програми служби зайнятості -на круглому столі

6698a31ac8f7a__IMG-4031a9f52e1c7a7f555e5e9e2f836400-V.jpg

16 липня відбувся круглий стіл за участі представників служби зайнятості, органів самоврядування, малого бізнесу та представників вишів з Одеси. Модератором  заходу виступило інтернет видання «Южне.City».  

Протягом двох годин  всі учасники активно ділилися думками. Начальник Южненського відділу Ірина Черепащук презентувала присутнім активні програми, які реалізовує служба зайнятості для підтримки підприємницьких ініціатив і збереження трудових ресурсів. Йшлося про урядову ініціативу «єРобота», компенсаційні програми за працевлаштування безробітних, у тому числі компенсації при працевлаштуванні  внутрішньо-переміщених осіб, учасників бойових дій,  видачу ваучерів для навчання. 

Представники Управління економіки Южненської міської ради розповіли про діючі програми з розвитку громади, ознайомили з перспективами та можливостями.

Про можливості навчання для молоді громади  та здобуття  освіти для дорослого населення у тому числі внутрішньо переміщених осіб детально ознайомили викладачі @Одеський національний економічний університет – ОНЕУ. У межах меморандуму про співпрацю навчального закладу з Одеським обласним центром зайнятості відбулось знайомство з можливостями університету для підготовки кадрів для Южненської громади та на реальних прикладах кар’єри випускників вишу переконано учасників заходу в перспективності співпраці.

Час пройшов активно, плідно  у доброчизливій обстановці. За результатами домовились про проведення  спільних проектів та заходів, направлених на збереження робочих місць та підвищення конкурентоспроможності  шукачів роботи.

Корисні посилання:

Ваучери https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

Заявку для отримання ваучера можна подати онлайн https://voucher.dcz.gov.ua/ або особисто звернутись в найближчий центр зайнятості.

Перелік професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер https://www.dcz.gov.ua/.../perelik-profesiy-specialnostey...

Ваучер на навчання https://dcz.gov.ua/profnavch/voucher

Грант на власну справу https://dcz.gov.ua/people/micro

Компенсації за працевлаштування https://dcz.gov.ua/employer/choiceprofit

Навчання учасників бойових дій https://dcz.gov.ua/profnavch/ubdptu

 

e0d0464e-ebe6-4921-bc44-ae8a61b57971.jpg