Логотип

Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

10.07.2024 13:10

Національне агентство актуалізувало онлайн-курс «Зрозуміло про конфлікт інтересів!»

default-for-import.jpg

Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) Національне агентство є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, який відповідає за формування антикорупційної політики та запобігання корупції.

Зокрема, одними з основних напрямів діяльності Національного агентства є навчальний та просвітницький компоненти. Так, до повноважень Національного агентства, серед іншого, належить надання методичної та консультаційної допомоги з питань застосування актів законодавства з етичної поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб.

Враховуючи зазначене, Національне агентство актуалізувало онлайн-курс «Зрозуміло про конфлікт інтересів!» на навчальній платформі Study.NAZK з урахуванням   законодавчих    змін.   Курс    призначений   для   осіб,   вказаних у ч. 1 ст. 3 Закону.

В курсі слухачам пропонується розглянути такі питання: Що таке конфлікт інтересів?

Як запобігти виникненню конфлікту інтересів? Як врегулювати конфлікт інтересів?

Як запобігти іншим потенційним порушенням?

Яка відповідальність передбачена за порушення вимог запобігання та врегулювання конфлікту інтересів?

Загальна тривалість курсу – шість годин. Після проходження курсу кожен слухач зможе перевірити рівень засвоєних ним знань шляхом тестування. Також є можливість отримати сертифікат по закінченню навчання. Курс можна проходити у будь-який зручний час з комп’ютера або смартфона, для цього потрібна лише реєстрація на платформі Study.NAZK.

Онлайн-курс «Зрозуміло про конфлікт інтересів!» доступний за посиланням:    https://study.nazk.gov.ua/courses/course-v1:NAZK+ki002+2022- 09/about/.
Враховуючи вищезазначене, звертаємось до вас з проханням довести наведену інформацію до вказаної категорії осіб з метою подальшого проходження цього курсу. Особливо закликаємо уповноважених осіб з питань запобігання корупції відповідно до основних завдань Типового положення про уповноважений підрозділ (уповноважену особу) з питань запобігання та виявлення корупції в межах надання методичної та консультаційної допомоги з питань додержання законодавства щодо запобігання корупції рекомендувати працівникам до проходження цей курс.
Також будемо вдячні за поширення інформації серед територіальних (міжрегіональних) органів та юридичних осіб, що належать до сфери управління вашого органу.


Заступник керівника апарату
Національного агентства з питань
запобігання корупції    Олександр СТАРОДУБЦЕВ