Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

22.05.2024 13:25

Як знайти першу роботу? Безбар'єрність. Рекомендації, які допоможуть

default-for-import.jpg

1. Обрати вакансію, яка потребує мінімум досвіду

 Знайти такі вакансії можна звернувшись до центру зайнятості  або  на ЄДИНОМУ ПОРТАЛІ ВАКАНСІЙ та інших ресурсах з пошуку роботи, використавши спеціальний фільтр «без досвіду роботи». 

2. Створити резюме

Резюме необхідне, аби роботодавець якомога більше дізнався про людину. Тому головне завдання при створенні резюме — вказати всі важливі навички, досягнення та вміння, якими володієте.

3. Супровідний лист

 Саме цей лист може стати вирішальним, коли на одну посаду претендують два однаково цікавих кандидата, він допомагає зрозуміти, що ви справді прагнете отримати саме цю роботу, а не просто відправляєте резюме всім підряд. 

4. Співбесіда

Перша особиста зустріч формує важливе перше враження про людину. Та головне — показати своє бажання вчитися та розвиватися. Роботодавці швидше візьмуть на роботу людину без досвіду, якщо та готова вчитися і вдосконалювати себе разом із компанією. 

5. Тестове завдання

Якщо раптом під час співбесіди стало помітно, що роботодавець вагається у своєму рішенні, то можна попросити виконати тестове завдання..

Де знайти першу роботу

У пошуках першої роботи допоможуть усі можливі ресурси — від особистих знайомств та оголошень у соціальних мережах до дієвих державних послуг і спеціалізованих сайтів. 

Знайти першу роботу на офіційному рівні допоможуть фахівці  державно служби зайнясті. Також є чимало ресурсів, де будь-хто може знайти собі роботу самотужки: 

Work.ua;

Rabota.ua;

UA.Jooble.org;

OLX;

Trud.com;

grc.ua.

Для людей з інвалідністю в Україні працюють спеціалізовані сайти для пошуку роботи

Вільно!

На_Рівних

Крім того, чимало оголошень можна знайти у соціальних мережах, а також на офіційних сайтах самих роботодавців

Про це та багато цікавого ми розповідаємо на  спеціальних семінарах в центрі зайнятості.  Для участі у заходах, де навчають правильно шукати роботу  звертайтесь  до Южненського відділу Одеської філії Одеського обласного центру зайнятості  за адресою м. Южне,вул. Т.Г. Шевченка, 6  або за телефоном: 068-8853227

Корисні посилання :

Дія.Безбар'єрність https://bf.diia.gov.ua/

Єдиний портал вакансій https://jobportal.dcz.gov.ua/