Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

24.04.2024 15:59

Служба зайнятості Южного пропонує неформальне навчання за 11 професіями з тривалістю процедури 2-3 дні

default-for-import.jpg

Для того, щоб пройти неформальне навчання бути безробітним не обов’язково. Цією послугою можуть скористатися і зайняті особи, і роботодавці, які зацікавлені і у визнанні кваліфікації працівників. Для цього пропонуємо скористатись навчальною базою служби зайнятості, а саме державним навчальним закладом «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості».
 Цей державний навчальний заклад одночасно має статус Кваліфікаційного центру, на базі якого громадяни мають можливість пройти процедуру оцінювання результатів неформального навчання та підтвердити кваліфікацію за 11професіями :
Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення
Оператор верстатів з програмним керуванням
Фрезерувальник
Токар
Майстер з пошиття одягу
Кондитер
Перукар (перукар-модельєр
Манікюрник
Педікюрник
Кухар
Електрогазозварник
За результатами оцінювання знань та вмінь Кваліфікаційним центром здійснюється присвоєння та/або підтвердження повної професійної кваліфікації або окремих часткових професійних кваліфікацій за зазначеними вище професіями.
Громадяни, які звертаються до Кваліфікаційного центру, після проходження процедури оцінювання знань (тривалість процедури – 2-3 дні) отримують свідоцтво встановленого зразка про присвоєння відповідної кваліфікації, про що інформація вноситься до Реєстру кваліфікацій Національного агентства кваліфікацій.
Зазначена вище процедура оцінювання передбачає:
у перший день – анкетування та тестування з професійно-теоретичної підготовки;
у другий-третій дні – практичні комплексні кваліфікаційні роботи за професійними компетентностями за обраною професією.
Разом з цим інформуємо, що  слухачі можуть скористатися під час проходження процедури оцінювання, присвоєння та/або підтвердження кваліфікації сучасним гуртожитком, що розташований на території закладу.
Орієнтовний графік засідання Комісії з підтвердження кваліфікацій за професією «Кухар» у грудні 2023 року та розрахунки вартості оцінювання, проживання у гуртожитку закладу - додаються.
З питань роботи Комісії з підтвердження кваліфікацій за іншими професіями, порядку подання документів, процедури анкетування та оцінювання - звертатись до Южненського відділу Одеської філії Одеського обласного центру зайнятості  за адресою м. Южне,вул. Т.Г. Шевченка, 6  або за телефоном: 068-8853227