Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

31.01.2024 16:24

31.01.2024 року за ініціативи служби зайнятості Южного у Южненській громаді Одеського району відбувся інформаційний захід   щодо відкриття або розширення бізнесу

65ba5851988e7__1-31.01.2024.jpg

31.01.2024 року за ініціативи служби зайнятості Южного у Южненській громаді Одеського району відбувся інформаційний захід   щодо відкриття або розширення бізнесу,  отримання грантів та активних програм зайнятості, до якого долучились представники Ат «Ощадбанк», Управління економіки Южненської міської ради, відділу надання адміністративних послуг Южненської міської ради, сервісного центру Пенсійного Фонду  у м.Южне .

На зустрічі учасники отримали відповіді на головні питання: як обрати бізнес ідею, які сфери бізнесу затребувані, як скласти бізнес-план, що таке грант, як його отримати, на що можна  використати,  як створити нові робочі місця. Пройшли весь ланцюжок дій від бізнес-ідеї до прийому на роботу працівника та використання коштів гранту.

Представники ТВБВ «Ощадбанк» у м.Южне  детально зупинились на механізмі та умовах використання коштів з рахунку.

Представник Управління економіки Южненської міської ради Світлана Чебан  ознайомила з перспективними напрямками започаткування бізнесу у Южненській громаді.

Важливою та цікавою  стала консультація фахівця сервісного центру Пенсійного фонду у м.Южне Людмилою Шиховою, яка на конкретних прикладах продемонструвала переваги легальної зайнятості, принцип розрахунку ЄСВ  та його сплату  і вплив на розмір пенсійного забезпечення у майбутньому.

Фахівці служби зайнятості Олена Музика та Наталя Перекрест надали вичерпну інформацію щодо компенсаційних програм служби зайнятості за працевлаштування окремих категорій  громадян, у тому числі ВПО.

«Більше 35 мешканців Южненської громади та представників малого і середнього  бізнесу взяли участь у заході та дехто затримувався для додаткових індивідуальних консультацій, роз’яснень. Отримані позитивні відгуки про захід та побажання продовжити співпрацю,»- підсумувала  начальник Южненського відділу  ОФ ООЦЗ Ірина Черепащук  .

1-31.01.2024.jpg 2-31.01.2024.jpg 4-31.01.2024.jpg