Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

12.01.2024 15:18

Про секрети успішного вибору професії

65a13c5598334__12.01.2024-1.jpg

12 січня у  службі зайнятості Южного пройшли заходи з профорієнтації. Близько 30 старшокласників  Ліцею №3 (авторської школи М.П.Гузика) стали учасниками презентації послуг для учнівської молоді. Відкрити світ затребуваних професій, ознайомились з вимогами, перспективами працевлаштування, склали алгоритм успішного вибору діяльності.

Молодь із зацікавленням шукала відповіді на запитання: що я можу? що хочу?  хто потрібен? Здійснили короткий екскурс в історію та спрогнозувати попит на майбутнє, познайомились з новітніми професіями, визначили перспективні галузі для здобуття освіти та працевлаштування: будівництво,

ІТ-сфера, агробізнес, сфера обслуговування, соціальні професії, тощо. Ознайомились з можливостями навчання в Одеському центрі ПТО ДСЗ. Молодь не тільки стала краще обізнаною в пріоритетних професіях майбутнього, а й отримали  заряд бадьорості і гарного настрою. 

В результаті даного заходу відбувся  зворотний зв'язок. Отримані заявки на індивідуальне профдіагностичне консультування із застосуванням декількох методик та запрошення до зустрічі з батьками. 

 

12.01.2024.jpg