Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

03/04/2024

Рішення міської ради від 29.03.2024 № 1675-VIIІ «Про перейменування вулиці Першотравнева в селищі міського типу Нові Білярі Южненської міської територіальної громади Одеського району Одеської області»

На підставі листа Одеської районної військової адміністрації від 07.12.2023 року №6635/01-40/23/5 щодо врахування в роботі Фахового висновку Експертної комісії Українського інституту національної пам’яті з питань визначення належності об’єктів до символіки російської імперської політики, а саме що назви населених пунктів, інших об’єктів топонімії, у яких відображено радянську ідеологему «1-ше травня» (рос. «1-е мая»), є такими, що пов’язані з реалізацією російської імперської політики (встановленням радянської влади на території України), й, відповідно, до підпункту «є» пункту 4 частини першої статті 2 Закону України належать до символіки російської імперської політики, враховуючи результати консультацій з громадськістю, проведених з метою врахування громадської думки під час прийняття органом виконавчої влади остаточного рішення та керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Южненська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Вулиці Першотравнева в селищі міського типу Нові Білярі Южненської міської територіальної громади Одеського району Одеської області змінити назву з метою перейменування на вулицю Благодатна в селищі міського типу Нові Білярі Южненської міської територіальної громади Одеського району Одеської області.
2. Власникам об’єктів нерухомості змінити адресні таблички з назвою вулиці.
3. Управлінню архітектури та містобудуванню Южненської міської ради подати  дане рішення до Державного підприємства «Національні інформаційні системи» з метою внесення змін до словника вулиць. 
4. Дане рішення опублікувати в засобах масової інформації.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку, цивільної оборони та ЗМІ Южненської міської ради (Ілля ЮРЧЕНКО).

Южненський міський голова                           Володимир НОВАЦЬКИЙ

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення