Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

26/03/2024

Рішення виконавчого комітету міської ради від 21.03.2024 № 1535 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Южненської міської ради Одеського району Одеської області від 10.08.2022 року № 750 «Про деякі заходи з формування фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб на території Южненської міської територіальної громади», шляхом викладення його у новій редакції»

З метою організації, визначення порядку та умов формування фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб на території Южненської міської територіальної громади, на виконання Закону України від 20.10.2014 №1706-VII «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», Постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 року № 495 «Деякі заходи з формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб Постанови Кабінету Міністрів України від 01.09.2023 року № 930 «Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб», Наказу Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 14.05.2004 № 98 «Про затвердження форм щодо житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання», керуючись ст.52, ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Южненської міської ради

ВИРІШИВ:     

1. Внести зміни до рішення виконавчого комітету Южненської міської ради Одеського району Одеської області від 10.08.2022 року № 750 «Про деякі заходи з формування фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб на території Южненської міської територіальної громади», шляхом викладення його у новій редакції:
«1. Включити до фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб на території Южненської міської територіальної громади:
- квартиру № 62, розташовану по вулиці Новобілярській, буд.26 м.Южного Одеського району Одеської області;
- квартиру № 418, розташовану по вулиці Будівельників, буд.7 м.Южного Одеського району Одеської області;
- групу приміщень № 503б, розташовану по вулиці Будівельників, буд.7 м.Южного Одеського району Одеської області.
2. Включити до фонду житла, призначеного для розміщення внутрішньо переміщених (евакуйованих) осіб на території Южненської міської територіальної громади:
- групу житлових приміщень № 1, які розташовані на першому поверсі гуртожитку за адресою: Одеська область, м. Южне, вул. Новобілярська, 26-Б;
- частину будівлі за адресою: вул. Будівельників, 7/4, м. Южного Одеського району Одеської області, після проведення капітального ремонту;
- будівлю адміністративного приміщення за адресою: Одеська область, Одеський район, смт. Нові Білярі, вул. Лиманна, буд.2 зі створенням гуртожитку на другому та третьому поверхах, після проведення реконструкції.
3. Житлові приміщення з фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб на території Южненської міської територіальної громади не підлягають приватизації, обміну та поділу, передачі їх у піднайм, використанню для вселення до них інших осіб.
4. Включити до переліку об’єктів, призначених для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб наступні заклади та установи комунальної форми власності на території Южненської міської територіальної громади:
- комунальний заклад Южненської міської ради міський палац культури «Дружба», за адресою: Одеська область, Одеський район, м. Южне, площа Перемоги, 1;
- комунальне некомерційне підприємство «Спортивно-оздоровчий комплекс «Олімп» Южненської міської ради», за адресою: Одеська область, Одеський район, м. Южне, площа Перемоги,2;
- Сичавський комунальний заклад загальної середньої освіти Южненської міської ради Одеського району Одеської області, за адресою: Одеська область, Одеський район, с.Сичавка, вул. Цвєтаєва, 1Д;
- Будівля адміністративного приміщення, за адресою: Одеська область, Одеський район, смт. Нові Білярі, вулиця Лиманна, будинок 2;
- комунальне підприємство «Готельно-житловий комплекс», за адресою: Одеська область, Одеський район, м. Южне, вул. Будівельників, 7.
5. Управлінню економіки Южненської міської ради Одеського району Одеської області спільно з управлінням капітального будівництва Южненської міської ради Одеського району Одеської області відпрацювати у відповідності до «Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на викуп, будівництво житла з метою передачі для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб», затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України 29.04.2022 року за № 495, питання щодо залучення коштів державного бюджету на виконання заходів Програми розвитку інфраструктури Южненської міської територіальної громади Одеського району Одеської області на 2020-2024 роки.
6. Доручити Фонду комунального майна Южненської міської ради Одеського району Одеської області спільно з управлінням правового забезпечення та взаємодії з державними органами Южненської міської ради Одеського району Одеської області відпрацювати з відповідними Міністерствами питання щодо будівництва тимчасового житла на земельних ділянках:
- кадастровий номер: 5111700000:02:006:0208, площею 0,7474 га;
- кадастровий номер: 5111700000:02:006:0209, площею 1,0575 га;
- кадастровий номер: 5111700000:02:006:0210, площею 0,8501 га;
- кадастровий номер: 5111700000:02:006:0211, площею 0,9186 га.  
7. Обов’язок з формування фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб на території Южненської міської територіальної громади покласти на постійно діючу комісію із забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків виконавчого комітету Южненської міської ради Одеського району Одеської області.
8. Сектору з розподілу та реалізації житла відділу надання адміністративних послуг виконавчого комітету Южненської міської ради Одеського району Одеської області забезпечити ведення обліку відповідно до сформованого фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб на території Южненської міської територіальної громади за формою, встановленою наказом Держжитлокомунгоспу від 14 травня 2004 року № 98 «Про затвердження форм щодо житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання».
9. Управлінню капітального будівництва Южненської міської ради Одеського району Одеської області розробити будівельно-кошторисну документацію на виконання пункту 2 даного рішення та провести будівельні роботи відповідно до діючих будівельних нормативів.
10. Фінансовому управлінню Южненської міської ради передбачити кошти з місцевого бюджету на виконання пункту 2 даного рішення.
11. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – начальника управління житлово-комунального господарства Южненської міської ради Одеського району Одеської області (Шестова А.В.)».


Южненський міський голова                     Володимир НОВАЦЬКИЙ

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення