Южненська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

01/02/2024

Рішення виконавчого комітету міської ради від 01.02.2024 № 1433 «Про внесення змін та доповнень в рішення виконавчого комітету Южненської міської ради Одеського району Одеської області від 18 лютого 2022 року № 590 «Про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення комунальному підприємству «Водопостачання та каналізація»»

обґрунтованих витрат на їх виробництво, на підставі розрахунків, наданих комунальним підприємством «Водопостачання та каналізація», керуючись, Порядком формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року № 869, Законом України «Про житлово-комунальні послуги», підпунктом 2, пункту а, статті 28 Закону України “Про місцеве самоврядування”      від 21 травня 1997 року №_280/97-ВР (із змінами), ст. 15 Закону України «Про ціни та ціноутворення», на виконання Доручення Южненського міського голови від 14.12.2021р.         № 01/02-05, виконавчий комітет Южненської міської ради

ВИРІШИВ:

1.    Внести зміни та доповнення в рішення виконавчого комітету Южненської міської ради Одеського району Одеської області від 18 лютого 2022 року № 590 «Про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення комунальному підприємству «Водопостачання та каналізація» шляхом коригування статті витрат в структурі тарифів на послуги з централізованого водовідведення «очищення власних стічних вод іншими суб’єктами господарювання», інші статті витрат залишити без змін; та викласти п. 1 цього рішення  в новій редакції:

1. Встановити тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення комунальному підприємству «Водопостачання та каналізація» на 2024 рік; зі структурою, наведеною в додатку до цього рішення, у розмірах:
-    на централізоване водопостачання – 22,57 грн за 1 куб. м без податку на додану вартість (27,084 грн. за 1 куб. м з податком на додану вартість),
-    на централізоване водовідведення – 21,07 грн за 1 куб. м без податку на додану вартість (25,284 грн. за 1 куб. м з податком на додану вартість).

1.1. Комунальному підприємству «Водопостачання та каналізація» проводити нарахування за спожиті послуги протягом 2024 року:

1.1.1    з централізованого водопостачання для населення смт. Нові Білярі та с. Булдинка за ціною 14,93 грн. за 1 куб. м без податку на додану вартість (17,916 грн. за 1 куб. м з податком на додану вартість).
1.1.2    з централізованого водовідведення для населення м. Южного за ціною 12,04 грн. за 1 куб. м без податку на додану вартість (14,448 грн. за 1 куб. м з податком на додану вартість).

1.2    Нарахування відповідно п. 1.1.1 проводити згідно фактичних показників водоспоживання, але не більше 4 м3 на місяць для одного зареєстрованого мешканця згідно довідки про склад сім’ї, наданої споживачами;

1.3    Нарахування відповідно п. 1.1.1 проводити при відсутності заборгованості за послуги з централізованого водопостачання станом на 01 число місяця, наступного за розрахунковим.

2.    Для запобігання збитковості Комунального підприємства «Водопостачання та каналізація» з надання послуг на централізоване водопостачання та водовідведення, Управлінню житлово-комунального господарства Южненської міської ради клопотати перед Южненською міською радою щодо передбачення коштів з місцевого бюджету на покриття різниці між діючими тарифами на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення встановленими КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА КАНАЛІЗАЦІЯ» в п.1 та вказаними у п. п. 1.1. цього рішення, відповідно до ст. 15 Закону України «Про ціни та ціноутворення», без ПДВ.

3. Фінансовому управлінню Южненської міської ради передбачити кошти у проекті  місцевого бюджету на  покриття відповідної різниці. 

4. Дане рішення опублікувати в засобах масової інформації.

5. Дане рішення набуває чинності з першого числа місяця наступного за місяцем прийняття даного рішення.

6. П. 1. даного рішення набуває чинності з 01 числа місяця, наступного за тим у якому будуть внесені зміни до Бюджету Южненської міської територіальної громади на 2024 рік стосовно відшкодування різниці між діючими тарифами на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, встановленими КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА КАНАЛІЗАЦІЯ» в п.1 та вказаним у п. п. 1.1. цього рішення.

7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на управління житлово-комунального господарства Южненської міської ради.

Южненський міський голова                     Володимир НОВАЦЬКИЙ
 


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення